Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Internaţional

18 Aug. 2022 / 21:30

Estonia - ţinta unor ample atacuri cibernetice

Estonia susţine că s-a confruntat cu cele mai ample atacuri cibernetice din istoria ţării. Departamentul de tratare a incidentelor al Autorităţii pentru Sistemul Informaţional eston a identificat, în ultimele 24 de ore, 24 de site-uri web cu programe prin care atacatorii au încercat să ţintească serviciile de stat şi să infecteze numeroşi utilizatori de internet, relatează Moldova 1.

În timpul monitorizării suplimentare, a fost detectat malware pe 137 de dispozitive şi au fost sesizaţi furnizorii serviciilor de telecomunicaţii. Malware este un tip de software proiectat intenţionat pentru deteriorarea unui computer sau infiltrarea în el, sau/şi deteriorarea ori infiltrarea în întregi reţele de computere, fără consimţământul proprietarului respectiv. 

Atacul revendicat de grupul de hackeri pro-rus Killnet, are loc după îndepărtarea mai multor monumente din perioada sovietică, inclusiv a unui tanc, din oraşul de graniţă de est - Narva. Potrivit autorităţilor, impactul atacului a fost limitat.

Comentarii