Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Internaţional

06 Aug. 2022 / 20:00

Israelul bombardează Fâşia Gaza pentru a doua zi (VIDEO)

Israelul bombardează Fâşia Gaza pentru a doua zi într-o "operaţiune preventivă", iar gruparea armată palestiană trage rachete spre statul evreu, constatându-se cel mai grav acces de violenţă locală de la un scurt război de anul trecut. Loviturile au început vineri după-amiază şi, potrivit autorităţilor israeliene, ţintesc în special locuri de fabricare a armelor. Armata israeliană estimează că a ucis 15 luptători ai Jihadului Islamic. În acelaşi timp, Ministerul Sănătăţii de la Gaza a raportat zece morţi, inclusiv copii, şi 79 de răniţi, transmite Mesager.


Prim-ministrul israelian a declarat că s-a desfăşurat o „operaţiune contra-teroristă” împotriva Jihadului Islamic Palestinian din Gaza, după ce atacurile aeriene au ucis cel puţin 15 persoane în enclavă. Armata israeliană avertizează că această ultimă operaţiune, cu numele de cod Breaking Dawn, va dura atât timp cât va fi nevoie, iar guvernul are o politică de toleranţă zero pentru orice tentativă de atac dinspre Gaza împotriva Israelului.

 „Israelul a efectuat o operaţiune contra-teroristă precisă împotriva unei ameninţări imediate. Lupta noastră nu este cu oamenii din Gaza. Jihadul Islamic este un mandatar iranian care vrea să distrugă statul Israel şi să omoare israelieni nevinovaţi. Şeful Jihadului Islamic se află la Teheran în timp ce vorbim. Vom face tot ce este necesar pentru a ne apăra poporul”, a spus Yair Lapud, prim-ministrul Israelului.

 „Am lansat în mod proactiv operaţiunea „Breaking Dawn” împotriva Jihadului Islamic din Fâşia Gaza pentru a neutraliza ameninţarea la adresa comunităţilor israeliene şi a cetăţenilor din jurul Fâşiei Gaza”, susţine Benny Gantz, ministerul Apărării, Israel.

Potrivit armatei israeliene, Jihadul Islamic palestinian a lansat aproximativ 80 de rachete spre sudul ţării. Aproape jumătate dintre ele au căzut însă în Fâşia Gaza. Amintim că războiul de 11 zile din luna mai 2021 a lăsat morţi peste 200 de palestinieni şi mult mai mulţi israelieni înainte de a se ajunge la un acord de încetare a focului.

 

Comentarii