Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Internaţional

06 Oct. 2022 / 22:05

Joe Biden nu exclude o întâlnire cu Vladimir Putin la summitul G20

Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, nu a exclus o întâlnire cu preşedintele rus, Vladimir Putin, la summitul G20 care va avea loc în noiembrie, la Bali, în Indonezia - „Rămâne de văzut”, a spus preşedintele american, potrivit Digi24.

„Asta rămâne de văzut”, le-a spus Biden jurnaliştilor, întrebat despre posibilitatea de a discuta faţă în faţă cu Putin în timpul summitului. Casa Albă transmitea, anterior, că o astfel de întâlnire nu este imposibilă. Însă planurile de călătorie ale celor doi lideri rămân să fie confirmate.

Guvernul Statelor Unite a declarat că dacă Vladimir Putin se va deplasa la summitul G20, preşedintele Volodimir Zelenski ar urma, de asemenea, să participe, chiar dacă ţara sa nu este membră a grupului. În acelaşi timp, Joe Biden s-a declarat „sigur” că va avea o întâlnire cu dictatorul chinez, Xi Jinping, dacă acesta va veni la reuniunea din Bali. Totodată, nu este sigur că Vladimir Putin şi Xi Jinping vor fi prezenţi. 

Invadarea Ucrainei a izolat Rusia pe scena internaţională, iar liderul chinez îşi limitează deplasările în străinătate din cauza Covid-19. În august, preşedintele indonezian, Joko Widodo, a declarat, într-un interviu pentru Bloomberg, că dictatorii rus şi chinez vor participa la summit.
 

Comentarii