Ştiri

Sursa imaginii: Profimedia

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Internaţional

22 Iun. 2022 / 18:15

Locuitorii din Odesa continuă să meargă pe litoralul mării chiar dacă plajele sunt minate

În Ucraina, atacurile pe frontul de sud s-au intensificat în ultimele zile. Peste zece rachete au lovit regiunea Odesa la începutul acestei săptămâni. În timp ce portul este militarizat, plajele au devenit o zonă de recreere periculoasă pentru rezidenţi. Locuitorii din Odesa, care nu renunţă să meargă pe litoral, riscul i-ar putea costa viaţa pe motiv că plajele sunt minate, transmite Moldova 1.

Din cauza invaziei ruse, armata ucraineană nu a găsit o altă soluţie decât să mineze plajele de nisip pentru a apăra oraşul împotriva unei debarcări ruseşti. Toate zonele de acces dinspre mare au fost securizate la maxim, iar acum măsurile prezintă un pericol pentru aventurierii ce nu iau în serios mesajele de pe plăcuţele de avertizare privind prezenţa minelor, plimbându-se sau pescuind pe litoral.

„Mine. Ei bine, ei spun că ele există. Peste tot sunt avertismente, mai ales în locurile cu nisip. Dar localnicii din Odesa sunt oameni aparte. Un cunoscut umorist de-al nostru spunea că odesiţii vor căuta să facă plajă şi se scaldă în iubita lor Marea Neagră, indiferent de situaţie”.

Deşi de la începutul sezonului estival s-au înregistrat deja câteva cazuri tragice, când civilii ar fi călcat pe suprafeţe minate, asta nu-i sperie pe amatorii de a se scălda.

„Este adevărat, s-a înregistrat deja al doilea caz în regiunea noastră. Dar dacă te gândeşti bine, sute de oameni mor astăzi pe drumuri şi totuşi nu este ilegal să conduci. Dacă trebuie să se întâmple, se va întâmpla. Nu există nicio cale de ocolire. Acest risc este unul dintre aspectele neplăcute ale războiului”.

„Administraţia îi avertizează pe toţi, nu înotaţi în mare pentru că este minat, dar unele dintre plaje sunt deschise, precum e aceasta spre exemplu. Unii oameni intră în apă de pe plajă, dar eu prefer să înot de pe debarcader pentru că ştiu că este foarte greu să-l minezi şi mă simt mai în siguranţă”.

Plajele din Ucraina, care în perioada estivală erau aglomerate de turişti din diverse ţări, în prezent au devenit o ameninţare.

Comentarii