Ştiri

Sursa imaginii: Nexta

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Internaţional

04 Aug. 2022 / 19:20

Medicii care îl îngrijesc pe Anatoli Ciubais nu exclud otrăvirea. „Nu-şi poate închide ochii şi are muşchii feţei parţial paralizaţi”

Anatoli Ciubais se află internat într-un spital privat din nordul Sardiniei, iar medicii italieni care îl îngrijesc pe fostul consilier al lui Vladimir Putin nu exclud posibilitatea ca acestă să fi fost otrăvit şi au confirmat că Ciubais suferă de o boală neurologică rară, informează agenţia ANSA, preluată de Moscow Times.

Echipa de medici italieni a confirmat că Anatoli Ciubais suferă de sindromul Guillain-Bare, o afecţiune rară a sistemului nervos periferic, provocată de sistemul imunitar. Fostul oficial rus, în vârstă de 67 de ani, a fost supus unor analize medicale amănunţite, iar rezultatele complete ale acestora încă sunt aşteptate, pentru a se putea confirma clar dacă a fost sau nu vorba de o otrăvire, în cazul său.

Cauzele care declanşează sindromul Guillain-Barre nu sunt momentan pe deplin cunoscute de către oamenii de ştiinţă. În cazul celor care suferă de această boală rară, sistemul imunitar atacă sistemul nervos, ceea ce duce la o slăbire accentuată a muşchilor şi membrelor şi poate provoca paralizie, tulburări de echilibru, ori coordonare deficitară a mişcărilor. Recuperarea medicală poate dura mai mulţi ani.

„Starea sa este stabilă, dar Anatoli Borisovici (Ciubais) se află în continuare la terapie intensivă. Îşi mişcă greu mâinile şi picioarele, nu-şi poate închide ochii şi are muşchii feţei parţial paralizaţi”, a declarat Ksenia Sobceak, o prezentatoare TV şi activistă politică din Rusia, care a şi prezentat pe reţelele sociale o fotografie cu fostul oficial rus aflat pe patul de spital.

Ciubais este protejat de o „super escortă” de agenţi privaţi de securitate care îl păzesc la spitalul privat din Olbia, Sardinia, unde fostul oficial rus este internat în prezent.

Anatoli Ciubais, fost vicepremier rus şi fost consilier special al lui Vladimir Putin, care a părăsit Rusia în circumstanţe obscure în luna martie, la scurt timp după invazia declanşată de Kremlin în Ucraina, s-ar fi îmbolnăvit subit şi a ajuns la sfârşitul săptămânii trecute la reanimare, iar opozanţii ruşi nu exclud posibilitatea ca el să fi fost otrăvit, pentru că ştie multe secrete despre liderul rus.

Comentarii