Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Internaţional

22 Sep. 2022 / 14:05

Medvedev: Rusia este pregătită să apere teritoriile anexate cu orice mijloace

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a afirmat joi că referendumurile în "republicile" din Donbas vor avea loc, fără cale de întoarcere. El a mai declarat că Rusia este pregătită să îşi apere teritoriile pe care le-a anexat prin toate mijloacele, inclusiv cu arme nucleare strategice.

„Rusia a anunţat că nu numai capacităţile de mobilizare, ci şi orice alte arme ruseşti, inclusiv arme nucleare strategice şi arme bazate pe noi principii, ar putea fi folosite pentru o astfel de protecţie. Prin urmare, diverşi idioţi pensionari cu trese de generali nu ne vor speria dacă vorbesc despre o lovitură a NATO în Crimeea. Cu siguranţă, rachetele hipersonice îşi vor putea atinge ţintele din Europa şi Statele Unite mult mai rapid”, a continuat el.

„Occidentul, în general, toţi cetăţenii ţărilor NATO trebuie să înţeleagă că Rusia şi-a ales propriul drum. Nu există cale de întoarcere”, a mai spus Medvedev.

Declaraţia vine după ce preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat o mobilizare parţială în Rusia şi a ameninţat din nou Occidentul cu arme nucleare. 

Comentarii