Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Internaţional

22 Sep. 2022 / 09:44

Noi sancţiuni împotriva Rusiei, pregătite de statele membre ale UE

Noi sancţiuni împotriva Rusiei urmează să pregătească statele membre ale Uniunii Europene (UE), a anunţat şeful diplomaţiei comunitare, Josep Borrell, după întrevederea cu miniştrii de externe ai UE, informează EFE, citat de Radio Moldova.

Pachetul de sancţiuni va afecta noi sectoare ale economiei ruse, inclusiv tehnologia, şi va include noi persoane, însă nu a fost încă definitivat, a precizat Josep Borrell. Miniştrii de externe, reuniţi de urgenţă la New York, au promis, de asemenea, că vor continua să furnizeze arme Kievului atât timp cât va fi nevoie, potrivit unei declaraţii adoptate prin consens.

Întâlnirea a fost convocată în paralel cu Adunarea Generală a ONU, după ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a decretat mobilizarea parţială a 300 de mii de rezervişti şi a ameninţat că îşi va folosi întregul arsenal.

Organizaţia rusă pentru drepturile omului OVD-Info, anunţa că mai mult de 1000 de oameni au fost arestaţi în Rusia la proteste care au avut loc în mai multe oraşe contra deciziei Kremlinului de a chema la arme obligatoriu sute de mii de rezervişti ca să lupte în războiul din Ucraina.

Comentarii