Ştiri

Sursa imaginii: hotnews.ro

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Internaţional

13 Aug. 2022 / 19:34

Noua estimare a armatei ucrainene privind pierderile ruseşti: 200 de soldaţi, 7 tancuri şi blindate şi 3 sisteme de artilerie (VIDEO)

Războiul din Ucraina, continuă în ziua 171 cu bombardamente în regiunea Donbas, în urma acestora, cinci persoane au murit, iar alte 35 au fost rănite. Noua estimare a armatei ucrainene privind pierderile ruseşti sunt : 200 de soldaţi, câte 7 tancuri şi blindate şi 3 sisteme de artilerie, iar 2 rachete de croazieră au fost doborâte înainte să-şi atingă ţintele. Între timp, administraţia Energoatom a anunţat că centrala nucleară din Zaporojie „funcţionează cu riscul încălcării standardelor de siguranţă împotriva radiaţiilor şi la incendiu", transmite Moldova 1.


În seara zilei de 12 august armata rusă a atacat oraşul Zaporojie cu cinci rachete. Potrivit guvernatorului regiunii Zaporojie, unele infrastructuri au fost avariate. În urma tensiunilor zilnice, oamenii părăsesc oraşul Energodar care se află la câţiva kilometri de Zaporojie.

În această dimineaţă Statul Major al Ucrainei a anunţat că forţele ruse au bombardat regiunile Sumî şi Cernigov. Mamele, soţiile, rudele apărătorilor din Azovstal au ieşit la un miting paşnic în centrul oraşul Luţk din Ucraina. Aceştia spun că nu ştiu nimic despre cei dragi.

Participanţii au discutat cu reprezentanţii organizaţiilor internaţionale pentru a vizita locurile în care sunt ţinuţi deţinuţii.

Preşedintele Ucrainei a venit cu nu nou apel către statele Uniunii Europene în care cere să interzică vizele cetăţenilor ruşi.

„Letonia a recunoscut oficial Rusia ca stat terorist. Vrem ca întreaga lume să facă acelaşi lucru. După tot ce au făcut invadatorii în Ucraina, poate exista o singură atitudine faţă de Rusia - ca stat terorist. Şi, apropo, din acest punct de vedere ar trebui să determinaţi atitudinea faţă de cetăţenii din Rusia. Mulţumesc Cehiei, Statelor Baltice şi altor ţări europene care au adus la nivel oficial problema vizelor pentru cetăţenii unui stat terorist în Uniunea Europeană”, a declarat Volodimir Zelenski.

În acelaşi timp, Ministerul turc al Apărării a anunţat că exportul de cereale continuă. Două nave care transportau seminţe de floarea-soarelui şi porumb au plecat din porturile ucrainene. O navă transportă 12.000 de tone de porumb, iar cealaltă a plecat din port cu 3.000 de tone de seminţe de floarea-soarelui.

 

Comentarii