Ştiri

Sursa imaginii: digi24.ro

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Internaţional

01 Iul. 2022 / 17:05

UPDATE Atac cu rachete în regiunea Odesa: 21 de oameni au fost ucişi în bombardamente

UPDATE: 17:05 În urma atacului cu rachete în localitatea Sergheevka, raionul Belgorod-Dnestrovsk, regiunea Odesa, şi-au pierdut viaţa 21 de oameni (16 persoane aflate în blocul de locuit, cinci oameni aflaţi în staţiunile de odihnă, inclusiv un copil). Alte 39 de personae au fost internate la spital cu diverse leziuni şi traumatisme. Informaţia a fost confirmată de Serviciul pentru Situaţii Excepţionale din Ucraina.
UPDATE 14:05 În urma bombardamentelor din regiunea Odesa, un angajat al Centrului de reabilitare pentru copii din Sergheevka a decedat, alţii cinci au fost răniţi, anunţă ministra Sănătăţii Ala Nemerenco. Angajaţii centrului locuiau în clădirea afectată de bombardamente, a mai precizat ministra. Sanatoriul este deţinut de autorităţile Republicii Moldova.

UPDATE 12:50 Potrivit autorităţilor ucrainene, 19 persoane au murit, printre care şi copii. De asemenea, 38 de oameni au fost răniţi.

UPDATE 08:30 Creşte numărul oamenilor ucişi în bombardamente. Potrivit ultimelor date, 18 oameni, inclusiv doi copi şi-au pierdut viaţa. Reprezentanţii autorităţilor locale precizează că regiunea a fost lovită de trei rachete aruncate de avioanele ruseşti Ty-22. Cea de a treia rachetă a lovit o altă staţiune de odihnă, potrivit unian.net.

UPDATE: 07:46 Bombardamentele au ucis în noaptea de joi spre vineri cel puţin 17 oameni în regiunea Odesa, la scurt timp după ce ucrainenii au recâştigat Insula Şerpilor. Totodată, 31 de oameni au fost răniţi, scrie Kyev Independent, citat de digi24.ro.

Serviciul de Stat pentru situaţii de Urgenţă al Ucrainei a transmis că o rachetă a lovit un bloc cu nouă etaje, aflat la aproximativ 80 km sud de oraş. În acest atac, 14 oameni au murit, iar 30 au fost răniţi.

O altă rachetă  a lovit baza de agrement Serhiivka, din regiunea Odesa. Aici, trei oameni au murit, inclusiv un copil, iar o persoană a fost rănită. Salvatorii continuă să caute printre ruine, anunţă Serviciul de Stat pentru situaţii de Urgenţă. Racheta a fost trasă de un avion, de deasupra Mării Negre, potrivit Kievului.

Comentarii