Ştiri

Sursa imaginii: Facebook

Postat de: trm.md

Ştiri / Internaţional

05 Apr. 2022 / 19:22

România expulzează 10 angajaţi ai Ambasadei Ruse la Bucureşti

Autorităţile române au declarat personae non gratae pe teritoriul României 10 persoane, care activează în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, având în vedere că activităţile şi acţiunile acestora contravin prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe al României, aceste elemente i-au fost comunicate marţi, 5 aprilie, ambasadorului Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valerii Kuzmin, care a fost convocat la MAE.

Cu prilejul convocării, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea şi în alte localităţi din Ucraina, pentru care răspunderea aparţine Rusiei.

Menţionăm că peste 120 de diplomaţi ruşi au fost expulzaţi din ţările UE, pe fondul indignării internaţionale din cauza crimelor din oraşul Bucha, relatează Reuters.

Danemarca a expulzat 15 diplomaţi ruşi, acuzaţi de spionaj. Decizia guvernului de la Copenhaga este ultima dintr-o serie care a început săptămânile trecute. Şi Italia a anunţat marţi expulzarea a 30 de diplomaţi ruşi. Totodată, Ministrul de externe al Spaniei, Jose Manuel Albares, a declarat astăzi că 25 de diplomaţi ruşi şi personalul ambasadei vor fi expulzaţi ca răspuns la presupusele crime de război comise de armata rusă în Ucraina.

Comentarii