Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Internaţional

22 Iun. 2022 / 19:55

Trupele ruse îşi înteţesc acţiunile asupra garnizoanei ruse din Insula Şerpilor (VIDEO)

În cea de-a 119-a zi a războiului la scară largă pornit de Rusia împotriva Ucrainei, Rusia continuă invazia sa militară. Purtătorul de cuvânt al Comandamentului Operaţional SUD din Ucraina, Natalia Humeniuk, a declarat, că forţele armate ucrainene au lansat o lovitură masivă asupra garnizoanei ruse din Insula Şerpilor, relatează Moldova 1.


Între timp, Harkovul a fost intens bombardat, lovită de rachete a fost şi regiunea Nicolaev, iar trupele ruse se apropie de Lisiceansk, după ce s-a preluat controlul unor noi aşezări în regiunea Luhansk. Bătălia pentru Severodoneţk încă nu s-a încheiat, în timp ce serviciul secret britanic, anticipează că oraşul industrial ar urma să fie acaparat de ruşi. 

Trupele ruse îşi înteţesc acţiunile. Forţele armate ale Ucrainei şi unităţile sale de apărare teritorială rezistă agresiunii. Potrivit înaltului comandament ucrainean, trupele de apărare au respins asaltul asupra centralei termice Uglegorsk din regiunea Doneţk. Ofensiva în direcţia Molodiojnoe - Ekaterinovka a fost şi ea oprită. Pentru a-şi sublinia prezenţa, ruşii deţin până la trei grupuri tactice de batalion şi unităţi de trupe aeropurtate în zonele de frontieră ale regiunilor Briansk şi Kursk. Au fost lansate noi rachete de pe teritoriul Federaţiei Ruse.

În direcţia Harkov, armata rusă efectuează recunoaşteri aeriene. Agresorul a efectuat bombardarea intensivă cu artilerie a poziţiilor Forţelor Armate ale Ucrainei şi a infrastructurii civile. Lisiceanskul aproape distrus de obuzele inamicului se află sub foc continuu. Acelaşi lucru e valabil şi pentru Sloviansk, unde trupele ruse tind să creeze condiţii pentru reluarea ofensivei. Ruşii încearcă să stabilească controlul deplin asupra oraşului Severodoneţk, să blocheze unităţile Forţelor Armate ale Ucrainei în zonele aşezărilor Borovskoe şi Voronovo, luptele continuă.

„Pot să spun cu certitudine că nu vor trece de noi în Luhansk. La etapa actuală regiunea Luhansk le stă ca un os în gât. Pentru că este aşa un avanpost, aşa o întărire care atrage şi ţine pe sine majoritatea forţelor inamicului iar din punct de vedere politic nu permite realizarea obiectivelor anunţate anterior de ruşi privind ieşirea grabnică spre hotarele administrative ale Donbasului”, menţionează Serghei Haidai, Guvernatorul regiunii Luhansk.

În adresarea sa video, din seara zilei de ieri, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski  a avut discuţii telefonice productive cu mai mulţi lideri europeni în care s-a arătat încrezut de obţinerea statutului de ţară candidată la aderare UE pentru Ucraina în vinerea ce urmează. Şeful de la Kiev a purtat discuţii şi privind furnizarea de noi arme moderne ţării sale şi înăsprirea sancţiunilor împotriva Moscovei. Zelenski a mai adăugat că situaţia din prima linie a frontului nu a suferit schimbări semnificative şi asta pentru că apărătorii îşi fac bine datoria.

„Cu ajutorul mişcărilor tactice, armata ucraineană îşi întăreşte apărarea în regiunea Lugansk, care este într-adevăr cea mai dură zonă în acest moment. Ocupanţii fac presiuni serioase şi spre Doneţk. În regiunea Harkov există bombardamente brutale şi cinice ale artileriei ruse. Acţiuni car nu dau nimic ocupanţilor, lipsite de orice raţionalitate. Ei pur şi simplu distrug şi ucid. În sud ne apărăm regiunea Nikolaev, Zaporojie, şi eliberăm treptat regiunea Herson”, afirmă Volodimir Zelenski.

Pierderile suportate de forţele militare a autoproclamatei „DNR” în timpul războiului din Ucraina s-ar ridica la aproximativ 55% din contingentul lor iniţial, ceea ce subliniază uzura extremă a trupelor ruse şi pro-ruse din Donbass. Este concluzia cuprinsă în următorul raport zilnic al serviciilor secrete britanice. Analizele mai arată că cel mai probabil, armata rusă se pregăteşte să transfere un număr mare de unităţi de rezervă în Donbass, iar oraşul Severodoneţk ar putea fi preluat în totalitate la mijlocul următoarei săptămâni.

 

Comentarii