Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Internaţional

06 Aug. 2022 / 10:16

Zelenski, după atacul de la centrala nucleară din Zaporojie: „Ocupanţii au creat o situaţie extrem de riscantă pentru toată Europa”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat vineri că Rusia trebuie să poarte responsabilitatea pentru „actul de teroare” de la centrala nucleară ucraineană din Zaporojie sub ocupaţie rusă, ţinta unor lovituri pentru care Kievul şi Moscova se acuză reciproc, scrie Agerpres.

Vineri, „ocupanţii au creat o altă situaţie extrem de riscantă pentru toată Europa: au lovit de două ori centrala nucleară din Zaporojie, cea mai mare de pe continentul nostru. Orice bombardament al acestui sit este o crimă neruşinată, un act de teroare. Rusia trebuie să poarte responsabilitatea chiar a faptului că a creat o ameninţare la adresa unei centrale nucleare”, a afirmat Volodimir Zelenski.

Kievul şi Moscova s-au acuzat reciproc de lovituri în apropierea unui reactor nuclear de la centrala Zaporojie din sudul UcraineiO linie de înaltă tensiune a fost avariată în acest atac, declanşând oprirea unuia dintre reactoarele centralei.

 

Comentarii