Ştiri

Sursa imaginii: trm.md

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Moldova 1 Promo

22 Sep. 2022 / 12:26

Maia Sandu la ONU: Tot mai multe ţări sprijină calea şi reformele Moldovei către Uniunea Europeană

Situaţia securităţii din regiune, consecinţele acesteia pentru Republica Moldova în sectoarele economice şi energetice, dar şi agenda de reforme au fost subiectele discutate de şefa statului, Maia Sandu în cadrul unei întrevederi cu prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau. În cadrul discuţiei, Maia Sandu şi-a exprimat recunoştinţa pentru sprijinul Canadei în transformarea democratică şi viitorul european al ţării noastre.

„Canada este alături de Moldova şi, împreună, suntem alături de Ucraina. Am mai spus asta şi am reiterat acest sentiment când am discutat cu preşedintele Maia Sandu. Am vorbit, de asemenea, despre sprijinirea refugiaţilor ucraineni, apărarea democraţiei şi asigurarea securităţii în regiune”, a scris Justin Trudeau pe Twitter.

În cadrul vizitei la New York, preşedinta Maia Sandu s-a întâlnit cu omologul său finlandez, Sauli Niinistö. Cei doi şefi de state au făcut schimb de opinii despre războiul din Ucraina, securitatea în regiune şi mobilizarea parţială a Rusiei. Finlanda sprijină calea şi reformele Moldovei către Uniunea Europeană.

Liderul de la Chişinău a avut o întrevedere şi cu preşedinta Republicii Slovace, Zuzana Čaputova. Cele două şefe de stat au vorbit despre consolidarea relaţiilor moldo-slovace şi despre situaţia de securitate din regiune.

Maia Sandu i-a mulţumit preşedintei Čaputova pentru ajutorul umanitar primit de ţara noastră în primăvară pentru a gestiona criza refugiaţilor din Ucraina. La fel, şi-a exprimat recunoştinţa pentru susţinerea de către Slovacia a demersului european al ţării noastre, dar şi pentru asistenţa primită, de-a lungul anilor, prin intermediul Agenţiei slovace pentru cooperare şi dezvoltare internaţională, „Slovak Aid”.

Comentarii