Ştiri

Sursa imaginii: trm.md

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Moldova 1 Promo

02 Iul. 2022 / 16:06

Moldovagaz a emis o nouă solicitare către ANRE de a majora tariful la gazele naturale

Moldovagaz a emis o nouă solicitare către Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) de a majora tariful la gazele naturale, scrie replicamedia.md. Potrivit sursei citate, compania solicită o majorare a preţului pentru consumatorii finali cu 45%. Astfel, dacă noile preţuri vor fi acceptate de ANRE, atunci cetăţenii vor scoate din buzunar 23 lei şi 57 de bani pentru o mie de metri cubi, transmite Radio Moldova.

Contactat telefonic, şeful de la MoldovaGaz Vadim Ceban nu a răspuns la apel, însă anterior acesta a precizat pentru postul naţional de radio că va solicita majorarea preţului, motivând prin creşterea preţului de import al gazelor naturale.

Amintim că Republica Moldova va achita în luna iulie 980 de dolari pentru mia de metri cubi de gaze naturale, cu 100 de dolari mai mult, comparativ cu luna iunie. Expertul în energetică, Victor Parlicov este de părere că ANRE nu va accepta o nouă majorare a tarifului la gazele naturale pentru consumatorii finali.

El a declarat pentru Radio Moldova, că majorarea preţului de achiziţie nu va influenţa tariful final pe care îl achită consumatorii de gaze naturale. Potrivit lui, revizuirea tarifelor ar putea avea loc nu mai devreme de luna octombrie.

Amintim că după o solicitare a MoldovaGaz, ANRE a aprobat noile tarife, intrate în vigoare de la 1 iunie, prin care consumatorii achită 18 lei şi 62 de bani pentru un metru cub de gaze naturale.

Comentarii