Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Lina Lungu

Ştiri / Moldova 1 Promo

24 Iun. 2022 / 07:00

Natalia Gavriliţa, după decizia Consiliului European: „Este o veste fantastică pentru toţi cetăţenii noştri iubitori de democraţie” (VIDEO)

Premierul Natalia Gavriliţă a venit cu o reacţie la decizia Consiliului European de a acorda ţării noastre statutul de candidat de aderare la Uniunea Europeană.


„Anunţul făcut de Uniunea Europeană azi, că Republica Moldova e acceptată în calitate de ţară candidată UE, este o veste fantastică pentru toţi cetăţenii noştri iubitori de democraţie şi libertate. E fructificarea eforturilor depuse de toţi cei care au susţinut schimbarea, lupta cu corupţia şi au apărat, uneori cu sacrificii mari, valorile comune ale spaţiului european. Meritul e în primul rând al cetăţenilor noştri, care într-un moment crucial al istoriei au găsit curaj, hotărâre şi discernământ pentru a se scutura de oligarhie şi pentru a vota masiv pentru forţe politice care şi-au asumat ferm şi onest proiectul european pentru Moldova”, a scris premierul într-o postare pe facebook.

De asemenea, Gavriliţă a declarat că Republica Moldova a valorificat oportunitatea istorică oferită de Uniunea Europeană: „E o şansă pe care nu o puteam rata cu o putere politică angajată sincer pe calea reformelor, cu dorinţa de a aduce standardele economice şi sociale europene în Moldova. Eu ştiu că oferirea acestui statut nu a fost o decizie simplă. Am muncit pentru ea, până în ultimul moment. Am dus o bătălie diplomatică majoră pentru a convinge decidenţii politici europeni să ne susţină. Şi am reuşit”.

Prim-ministra Natalia Gavriliţă a ţinut să mulţumească tuturor celor 27 state membre ale Uniunii Europene: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda,Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia şi Ungaria.

Comentarii