Ştiri

Sursa imaginii: parlament.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Moldova 1 Promo

23 Noi. 2022 / 20:15

Parlamentul se reuneşte în şedinţă. Moţiunea simpă asupra politicilor Ministerului Justiţiei, pe ordinea de zi

Parlamentul va examina moţiunea simplă asupra politicilor desfăşurate de Ministerul Justiţiei în domeniul justiţiei. Documentul este inclus pe ordinea de zi a şedinţei de joi, 24 noiembrie, se arată în comunicatul Legislativului.

Deputaţii vor mai examina ratificarea celui de-al 14-lea amendament la Acordul de asistenţă privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru creşterea economică durabilă ancorată în integrarea europeană. 

Parlamentarii urmează să aprobe în lectura a doua proiectul Codului electoral al Republicii Moldova. 

Pe ordinea de zi se regăseşte şi proiectul unei Declaraţii a Parlamentului Republicii Moldova cu privire la condamnarea Marii Înfometări (Holodomor) din anii 1932-1933 din Ucraina. 

De asemenea, în a doua lectură, vor fi dezbătute modificări la mai multe acte normative, printre care Legea cu privire la întreprinderile mici şi mijlocii sau la Legea privind piaţa de capital. 

Vineri, Comisarul European pentru mediu, oceane şi pescuit, Virginijus Sinkevičius, va susţine un discurs în şedinţa plenară a Parlamentului. 

Şedinţa Parlamentului Republicii Moldova poate fi urmărită în direct pe trm.md, pe canalul de Youtube şi pe pagina de Facebook a IP Compania „Teleradio-Moldova”.

Comentarii