Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Lina Lungu

Ştiri / Moldova 1 Promo

24 Iun. 2022 / 07:52

Maia Sandu: „Pornim pe drumul spre UE, care va aduce moldovenilor mai multă bunăstare”

Consiliul European a acordat Republicii Moldova statutul de tară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Preşedinta Maia Sandu a venit cu o reacţie în acest sens.

„Zi istorică pentru Moldova: Consiliul European ne-a oferit statutul de ţară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Pornim pe drumul spre UE, care va aduce moldovenilor mai multă bunăstare, mai multe oportunităţi şi mai multă ordine în ţara lor. Avem în faţă un drum complicat, care va cere multă muncă şi efort - şi pe care suntem pregătiţi să-l parcurgem, împreună, pentru a asigura cetăţenilor un viitor mai bun. Moldova are viitor, în Uniunea Europeană”, a declarat preşedinta într-o postare pe facebook.  

Reacţia vine la scurt timp după anunţul şefului Consiliului European, Charles Michel, pe twitter: „Am căzut de acord. Consiliul European tocmai a decis să acorde statut de candidat Republicii Moldova şi Ucrainei. Un moment istoric. Este un pas extrem de important pe drumul vostru către UE”. 

Amintim că Parlamentul European a votat joi, 23 iunie, rezoluţia prin care cer acordarea statului de stat candidat Ucrainei şi Republicii Moldova.

Comentarii