Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Moldova 1 Promo

23 Noi. 2022 / 16:30

Rusia a fost declarată de Parlamentul European stat care sponsorizează terorismul

Parlamentul European recunoaşte Federaţia Rusă ca stat sponsor al terorismului. O rezoluţie în acest sens a fost susţinută astăzi de majoritatea eurodeputaţilor în plenul Parlamentului European. Documentul subliniază atrocităţile comise de Federaţia Rusă împotriva populaţiei civile din Ucraina, oameni nevinovaţi, bombardarea blocurilor şi altor clădiri civile reprezintă acte de teroare şi constituie crime de război.

„Susţinem că Rusia este stat sponsor al terorismului, cerem creşterea sprijinului pentru Ucraina şi înăsprirea sancţiunilor împotriva Federaţiei Ruse, inclusiv printr-un embargo complet asupra combustibililor fosili, abandonarea completă a conductelor Nord Stream 1 şi 2 şi mărirea listei de persoane care sunt supuse sancţiunilor”, a declarat europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Potrivit lui, Rusia, ca stat sponsor al terorismului, trebuie izolat în totalitate pe plan internaţional, inclusiv în ceea ce priveşte apartenenţa ei la organizaţii internaţionale, precum Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite.

„Atât timp cât Rusia se comportă ca un stat sponsor al terorismului, trebuie să ne raportăm la Rusia ca la orice alt susţinător al terorismului”, a mai spus europarlamentarul.

Acest document este un semnal politic destul de puternic la nivelul Uniunii Europene, care arată că există o majoritate în toate ţările europene care condamnă Federaţia Rusă, a declarat pentru Radio Moldova, comentatorul român, Sorin Ioniţă. El a mai menţionat că o astfel de decizie pune o presiune suplimentară pe statele care sunt prietenoase Rusie, precum Germania şi în special, Ungaria. 

Comentarii