Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Politic

23 Iun. 2022 / 10:29

Deputaţii din opoziţie au cerut audierea prim-ministrei şi a ministrei Afacerilor Interne

Deputaţii opoziţiei parlamentare au propus în debutul şedinţei de astăzi a Parlamentului audierea ministrei Afacerilor Interne, Ana Revenco şi a prim-ministrei Natalia Gavriliţa. Nicio propunere nu a fost susţinută de majoritatea parlamentară.

Joi, deputaţii fracţiunii „Şor” au cerut ca Ana Revenco să fie audiată în legătură cu presupusele abuzuri ale poliţiei şi ale altor structuri de forţă asupra opoziţiei parlamentare şi ale cetăţenilor. Aceasta s-a referit în special la protestul de duminică, 19 iunie, atunci când partidul Şor a organizat o acţiune de protest în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN).

„Oamenilor le este încălcată libertatea exprimării publice. Angajaţii MAI aplică duble standarde, ceea ce este inacceptabil într-un stat de drept”, a spus deputata partidului „Şor” Marina Tauber.

La rândul său, deputata Partidului BCS, Diana Caraman, cu privire la „mobilizarea fără precedent a angajaţilor structurilor de forţă” pentru a însoţi participanţii la marşul LGBT din 19 iunie.

„De asemenea, cerem informaţii în baza cărui ordin au ieşit aşa un contingent de poliţişti, în zi de odihnă, în raza municipiului Chişinău, fără ca traseul să fie autorizat”, a spus Caraman.

La rândul său, preşedintele Parlamentului Igor Grosu a transmis un mesaj de mulţumire pentru angajaţii MAI, pentru că au asigurat menţinerea ordinii publice.

„Vă rog să continuaţi în aceiaşi manieră, să asiguraţi ordinea publică şi să vegheaţi asupra securităţii cetăţenilor. Aţi făcut-o cu brio în timpul pandemiei, în gestionarea fluxului de refugiaţi. Vă rog continuaţi în aceiaşi manieră. Mulţumesc pentru dedicaţie”, a spus preşedintele Legislativului. 

Amintim că pe 19 iunie Partidul Şor a organizat în PMAN o acţiune de protest împotriva guvernării. 

 

Comentarii