Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Politic

23 Iun. 2022 / 14:38

Flashmob în faţa MAI. Manifestanţii au cerut demisia ministrei Ana Revenco

Membrii şi simpatizanţii partidelor din opoziţie „Şor” şi PCRM au organizat joi un flashmob în faţa Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Ei au cerut demisia şefei de la MAI, Ana Revenco. Manifestanţii au criticat modul în care au acţionat organele de drept la protestul din 19 iunie. În replică, contactat de TRM.MD, reprezentantul MAI a declarat că evenimentul „reprezintă o manifestaţie publică a democraţiei”.

Organizatorii au improvizat o scenă din baloţi de baie, pe care au urcat toţi cei care au ţinut discursuri.
 
„Ei au încălcat drepturile cetăţenilor la libera exprimare pe 19 iuni şi pentru aceasta ei trebuie să-şi dea demisia”, a spus deputatul Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, Veaceslav Nigai. 
 
„Noi vrem ca cetăţenii noştri să fie respectaţi să fie respectaţi de cei care au venit în slujba lor. Anume din acest motiv, astăzi, împreună cu cetăţenii noştri am venit să cerem demisia Anei Revenco, care a dat aceste indicaţii contra poporului moldovenesc”, a adăugat deputata Marina Tauber.

La finalul flashmobului, Tauber şi preşedintele raionului Orhei, Dinu Ţurcanu, au lăsat un balot de paie chiar lângă uşa clădirii Ministerului Afacerilor Interne.

Contactat de TRM, ofiţerul de presă al MAI, Daniel Mazepa, a spus că „ceea ce s-a întâmplat astăzi în faţa sediului MAI, reprezintă o manifestaţie publică a democraţiei. Oamenii au libertatea de a-şi exprima public opiniile, atât timp cât timp o fac în termeni legali, în special când astăzi este marcată Ziua Suveranităţii şi acest drept se datorează suveranităţii statului”, a precizat Mazepa. Comentarii