Ştiri

Sursa imaginii: facebook.com/MAEIE

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Politic

05 Oct. 2022 / 17:22

MAEIE a găzduit videconferinţa şefilor misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a lansat platforma de comunicare şi interacţiune între membrii Ex şi şefii misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale ţării noastre în străinătate, în scopul coordonării mai eficiente a acţiunilor sectoriale şi aprofundării cooperării conform priorităţilor stabilite de ministerele de resort.

Secretarul de stat Veaceslav Dobîndă, a menţionat că această iniţiativă, desfăşurată urmare a propunerilor formulate în cadrul reuniunii diplomaţiei Republicii Moldova, a fost lansată pentru a fortifica capacitatea diplomaţiei naţionale de a răspunde prompt şi coordonat la necesităţile instituţiilor naţionale.

În cadrul videoconferinţei, ministra Afacerilor Interne Ana Revenco, s-a referit la gestionarea fluxurilor de refugiaţi urmare a războiului Rusiei împotriva Ucrainei, solicitările de azil, eforturile susţinute ale autorităţilor pentru asigurarea securităţii frontierelor şi asigurarea ordinii publice.

Oficialii au mai efectuat un schimb de opinii privind modalităţile de identificare a noilor aspecte de cooperare în domeniul afacerilor interne în plan bilateral, regional şi multilateral.

Comentarii