Ştiri

Sursa imaginii: Twitter/Maia Sandu

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Politic

23 Sep. 2022 / 15:33

Maia Sandu a avut o întrevedere, în Germania, cu Olaf Scholz

Şefa statului Maia Sandu a avut o întrevedere în Germania cu cancelarul german Olaf Scholz. Despre aceasta a anunţat preşedinta pe Twitter. Cei doi oficiali au discutat despre ultimele evoluţii de securitate din regiune, despre impactul războiului din Ucraina şi criza energetică.

„Am mulţumit pentru suportul şi votul de încredere oferit de Germania în obţinerea statutului de ţară candidată la UE şi pentru sprijinul care ne ajută să facem faţă consecinţelor războiului împotriva Ucrainei. Am discutat căile de aprofundare a relaţiilor pe dimensiunea energetică, economică şi de securitate”, a declarat Maia Sandu. 

De menţionat că şefa statului a participat  marţi şi miercuri la lucrările  Adunării Generale a ONU. La revenirea acasă, Maia Sandu efectuează o scurtă vizită de lucru la Berlin, unde urmează se se întâlnească cu Svenja Schulze, ministra pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare a Germaniei, cu membri ai Bundestagului şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din această ţară. Comentarii