Ştiri

Sursa imaginii: preşedinte.md

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Politic

05 Iul. 2022 / 20:19

Maia Sandu a avut o întrevedere la Atena cu prim-ministrul Republicii Muntenegru, Dritan Abazovic

Şeful statului, Maia Sandu, a avut o întrevedere la Atena cu prim-ministrul Republicii Muntenegru, Dritan Abazović. Liderul de la Chişinau şi-a exprimat interesul pentru cooperarea pe diverse domenii care să faciliteze apropierea ţărilor noastre de integrarea europeană.

Preşedinta Maia Sandu a menţionat că Republica Moldova, care a primit recent statutul de ţară candidată la UE, este interesată în experienţa Muntenegrului, căreia i-a luat doar doi ani ca să înceapă negocierile de aderare. Ea a menţionat, în context, că una dintre priorităţile noastre comune este combaterea corupţiei şi reforma justiţiei.

Totodată, şefa statului l-a felicitat pentru numirea recentă în funcţie şi a spus că doreşte bună cooperare în domenii precum infrastructura drumurilor, dezvoltarea energiei regenerabilă şi protecţia mediului, susţinerea afacerilor rurale şi a turismului. Oficialii au agreat, de asemenea, să urgenteze semnarea Acordului privind Educaţia, Ştiinţa şi Inovarea, elaborat de autorităţile din cele două ţări.

Comentarii