Ştiri

Sursa imaginii: Twitter/Maia Sandu

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Politic

06 Oct. 2022 / 21:29

Maia Sandu la Praga: „Ne alăturăm celor 43 de lideri europeni pentru a reafirma angajamentul nostru pentru pace”

Preşedinta Maia Sandu participă la prima sesiune a Comunităţii Politice Europene (CPE). Într-o postare pe Twitter, şefa statului a publicat o fotografie comună cu liderii prezenţi la eveniment şi a menţionat că Republica Moldova, alături de 43 de lideri europeni, îşi reafirmă angajamentul pentru pace, securitate şi energie accesibilă.

„Ne alăturăm astăzi celor 43 de lideri europeni la Praga pentru a reafirma angajamentul nostru pentru pace, securitate şi energie accesibilă, în timp ce lansăm Comunitatea Politică Europeană anunţată de Preşedintele Emmanuel Macron”, se arată în mesajul Maiei Sandu.

Demnitarii discută la această reuniune despre ameninţările la adresa securităţii şi despre crizele cu care se confruntă Europa în materie de energie, climă, economie şi imigraţie.

 Şeful UE pentru politică externă, Josep Borrell, a spus că întâlnirea va evidenţia izolarea internaţională a Moscovei din cauza războiului din Ucraina.

Între timp, Reuters scrie că următorul Summit al Comunităţii Politice Europene (CPE) ar putea avea loc în Republica Moldova sau Marea Britanie, la care ar putea participa nu doar lideri de state dar şi miniştrii statelor membre.  

Precizăm că Comunitatea Politică Europeană (CPE) este o iniţiativă a preşedintelui francez, Emmanuel Macron şi reprezintă o platformă de dialog politic şi cooperare dintre ţările UE şi cele din afara spaţiului comunitar.

Comentarii