Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Moldova 1 Promo

22 Sep. 2022 / 22:49

Moţiunea de cenzură iniţiată de BCS împotriva activităţii Guvernului PAS a fost respinsă

Moţiunea de cenzură iniţiată de BCS împotriva activităţii Guvernului, condus de Natalia Gavriliţa a fost respinsă cu votul a 44 de deputaţi PAS, după aproximativ cinci ore de dezbatere. În cadrul discursului său, Natalia Gavriliţa a prezentat raportul de activitate şi planul anticriză şi a răspuns la întrebările deputaţilor.

Înainte de a fi examinată moţiunea, prim-ministrul a propus un minut de reculegere în memoria tuturor victimelor războiului declanşat de Federaţia Rusă în Ucraina.

„În timp ce noi în Moldova ne bucurăm de pace, la câteva sute de km vecinii şi prietenii noştri din Ucraina luptă pentru libertate şi dreptul de a decide soarta ţărilor şi viitorul copiilor. Ei luptă pentru libertate, democraţie şi dreptate. De aceea înainte de a începe intervenţia vă propun să ţinem un minut de reculegere pentru victimele nevinovate ale războiului, mormintele cărora au descoperite în ultimele zile în Izium, Ucraina”, a spus Natalia Gavriliţa.

Menţionăm că, în moţiune, opoziţia parlamentară a precizat că Executivul nu a găsit soluţii optime pentru depăşirea situaţiilor de criză cu care se confruntă Republica Moldova. De la Tribuna Parlamentului, premierul Natalia Gavriliţa a comentat că această moţiune de cenzură ar fi o „compilaţie de minciuni” şi a calificat acuzaţiile drept absurde. Natalia Gavriliţa a precizat că Executivul ar fi reuşit să răspundă tuturor crizelor, care afectează Republica Moldova şi continuă să elaboreze planuri bine ţintite.

„Mă adresez celor 26 de deputaţi socialişti şi comunişti care au semnat această moţiune. Ce vreţi să obţineţi încercând să generaţi instabilitate politică în această perioadă şi aşa complicată? Agenda cui o faceţi? A celor care au furat miliarde şi au sărăcit ţara, iar acum fug de justiţie? Sau a celor care vor cu orice preţ să perturbeze liniştea şi pacea pe care şi le doresc oamenii acestei ţări?”, a spus premierul.

Premierul s-a referit şi la principalele realizări pe parcursul unui an de criză, menţionând că au fost elaborate măsuri pentru cetăţeni. Au fost create mai multe centre unificate de prestare a serviciilor, de care beneficiază circa 75 de mii de cetăţeni. Peste 6 mii de companii noi au fost înregistrate în ţara noastră. Totodată, a fost extinsă lista medicamentelor compensate.

Comentarii