Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Politic

01 Iul. 2022 / 18:59

Moţiunea simplă împotriva ministrului Finanţelor a eşuat

Moţiunea simplă asupra politicilor Ministerului Finanţelor a fost respinsă, în cadrul şedinţei plenare de astăzi.

După discursul ministrului Dumitru Budianschi, întrebări, dezbateri şi luări de cuvânt ale reprezentanţilor fracţiunilor parlamentare, majoritatea deputaţilor s-au pronunţat împotriva moţiunii.

În discursul său din plen, ministrul a declarat că economia Republicii Moldova trece printr-o situaţie dificilă. Se atestă o inflaţie drastică, în luna mai aceasta a ajuns la 29%. „Astfel, o bună parte din populaţia Republicii Moldova cu greu face faţă preţurilor record, la factura energetică, serviciilor comunale şi scumpirilor semnificative la produsele alimentare. În aceste condiţii, veniturile reale ale populaţiei scad, iar afacerile se confruntă cu multiple provocări”, a remarcat ministrul. 

„Mai bine vă daţi demisia de onoare decât să vă duceţi cu ruşine. Acesta este sfatul nostru. Nu aţi făcut nimic bun, măcar nu le faceţi mai rău la oameni”, a menţionat în luarea sa de cuvânt deputatul socialist Petru Burduja. În replică ministrul a spus că „o demisie la solicitarea socialiştilor nu poate fi de onoare”.

Moţiunea simplă a fost înaintată de 26 de deputaţi din Fracţiunea parlamentară a Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor. Conform Regulamentului Parlamentului, moţiunile simple se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi.

Comentarii