Ştiri

Sursa imaginii: gov.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Politic

23 Noi. 2022 / 17:22

Natalia Gavriliţa, după deconectările de la energia electrică: Preţul pentru libertate „este unul enorm”

Prim-ministrul Natalia Gavriliţă îndeamnă cetăţenii să fie uniţi pentru a trece prin această încercare, după deconectările masive de la energia electrică, înregistrate în după amiaza zilei de astăzi în majoritatea localităţilor din R.Moldova. Gavriliţa menţionează că preţul pentru libertate „este unul enorm” şi afirmă că Republica Moldova rămâne solidară cu Ucraina.

Premierul confirm faptul că R.Moldova a fost deconectată de la energia electrică în urma bombardamentelor armatei ruse asupra infrastructurii energetice ucrainene.

„Chiar în aceste clipe, mai multe oraşe din Ucraina sunt lovite de barajul de rachete care distruge case, drumuri, vieţi de oameni. În Moldova, aceasta a dus la o deconectare avariată a sistemului electroenergetic, în urma căreia, practic, majoritatea localităţilor din ţară au rămas fără lumină. Bineînţeles, acest lucru periclitează funcţionarea normală a instituţiilor de învăţământ, a spitalelor, a fabricilor, companiilor producătoare, dar şi viaţa cotidiană a oamenilor”, a scris Gavriliţa pe pagina sa de Facebook.

Prim-ministrul îndeamnă cetăţenii să fie solidari, menţionând că preţul libertăţii ar fi unul enorm.

„Specialiştii Moldelectrica lucrează pentru a remedia situaţia şi pentru a reconecta la energia electrică întreaga ţară. În aceste momente vă îndemn să fim uniţi şi solidari, ca să trecem şi peste această nouă încercare. Cred că este mai clar ca oricând: preţul pentru libertate şi pentru dreptul de a ne alege singuri calea şi direcţia este unul enorm”, afirmă premierul.

Şefa Cabinetului de Miniştri a exprimat condoleanţe cetăţenilor ucraineni care şi-au pierdut oameni apropiaţi în timpul atacului cu rachete şi a menţionat că R.Moldova rămâne solidară cu Ucraina.

Comentarii