Ştiri

Sursa imaginii: HEPTA

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Politic

21 Sep. 2022 / 11:14

Natalia Gavriliţa va participa la Tokyo la funeraliile de stat ale fostului premier nipon Shinzo Abe

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, va întreprinde o vizită la Tokyo, unde va participa la funeraliile de stat ale fostului premier Shinzo Abe. Detaliile vizitei au fost discutate în cadrul întrevederii cu ambasadorul Japoniei la Chişinău, Yoshihiro Katayama şi directorul adjunct al oficiului Agenţiei Japoneze pentru Cooperare Internaţională din Ucraina, Kumiko Kasai.

Amintim că fostul premier nipon Shinzo Abe a fost împuşcat şi ucis în 8 iulie, la un miting electoral. Deşi serviciile funerare au fost oficiate în scurt timp, Japonia a decis să organizeze funerarii de stat în 27 septembrie, la arena Nippon Budokan din Tokyo, care vor costa 1,83 de milioane de dolari.

La funerarii şi-au confirmat prezenţa un număr mare de înalţi demnitari, printre care vicepreşedintele SZA Kamala Harris, preşedintele Consiliului UE, Charles Michel, precum şi preşedinţi de legislative, premieri, miniştri şi alţi oficiali din numeroase ţări.

După funerarii, participanţii sunt invitaţi la Casa de oaspeţi a premierului Japoniei, pentru un eveniment intitulat Greeting Occasion, în cadrul căruia se va prezenta salutul prim-ministrului Japoniei, Kishida Fumio, ministrului Afacerilor Externe, Hayashi Yoshimasa, şi al văduvei fostului premier, Akie Abe.

Comentarii