Ştiri

Sursa imaginii: parlament.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Politic

01 Iul. 2022 / 08:01

Parlamentul se reuneşte în şedinţă. Pe ordinea de zi - moţiunea simplă asupra politicilor Ministerului Finanţelor

Parlamentul se reuneşte în şedinţă plenară. Pe ordine de zi sunt incluse cinci chestiuni. Printre acestea se numără şi moţiunea simplă asupra politicilor Ministerului Finanţelor.

Deputaţii vor examina modificări în Legea cu privire la proprietatea publică a unităţilor teritorial-administrative. Proiectul a fost elaborat de Guvern şi prevede modalităţi clare de transmitere la balanţa autorităţilor locale a bunurilor care urmau a fi transmise cotelor-părţi valorice a întreprinderilor agricole. Astfel, potrivit Executivului va fi soluţionată problema mai multor clădiri, care în urma implementării acestei legi ar urma să fie gestionate eficient.

Parlamentul va lua în dezbatere moţiunea simplă împotriva politicilor Ministerului Finanţelor înaintată de un grup de deputaţi din Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor. Aceştia acuză ministerul de inactivitate în vederea depăşirii crizei economice şi financiare. 

Pe ordinea de zi mai sunt incluse proiectele de modificare a Legii cu privire la înregistrarea dactiloscopică, modificări vor fi operate şi în Legea cu privire la înregistrarea medicamentelor de uz veterinar în scopul perfecţionării procedurii legale.

 

Comentarii