Ştiri

Sursa imaginii: parlament.md

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Politic

07 Iul. 2022 / 08:01

Parlamentul se reuneşte în şedinţă: Ratificarea acordului cu UE - pe ordinea de zi

Parlamentul urmează să examineze acordurile dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova privind acordarea asistenţei macrofinanciare pentru ţara noastră în valoare de 150 de milioane de euro. Proiectul a fost inclus pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi, potrivit unei decizii a Biroului permanent.

Pe ordinea de zi a mai fost inclusă ratificarea Contractului de credit dintre Agenţia Franceză pentru Dezvoltare şi ţara noastră, în sumă de 15 milioane de euro, dar şi ratificarea Acordului de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în vederea realizării proiectului ”Securitatea furnizării gazelor naturale”, se arată în comunicatul Legislativului.  

De asemenea, vor fi propuse spre adoptare proiectul de lege privind dreptul de autor şi drepturile conexe şi iniţiativa legislativă care prevede facilitarea confiscării extinse a averilor acumulate prin acte de corupţie. Tot în lectură finală va fi examinată modificarea Legii cu privire la fabricarea şi circulaţia alcoolului etilic şi a producţiei alcoolice. 

În şedinţa plenară vor fi examinate proiectul de hotărâre privind demisia deputatului Dorel Iurcu, dar şi iniţiative legislative ce vizează modificarea mai multor acte normative. De asemenea, Comisia Electorală Centrală va prezenta Raportul pentru anul 2021 despre finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale. 

Parlamentul se va convoca în şedinţă plenară joi, 7 iulie, începând cu ora 10.00. 

Comentarii