Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Politic

05 Aug. 2022 / 09:50

Parlamentul se va întruni în şedinţă extraordinară la finele lunii august

La finalul lunii august, Parlamentul se va întruni în şedinţă extraordinară pentru a aproba rectificarea bugetului de stat. Anunţul a fost făcut de preşedintele Legislativului, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni. Potrivit lui, vacanţa deputaţilor va fi una scurtă, întrucât în luna septembrie începe sesiunea parlamentară de toamnă-iarnă, notează IPN.

„Deja am anunţat colegii să fie pregătiţi. După data de 26 august vom convoca o şedinţă extraordinară a Parlamentului. Acum Guvernul lucrează la rectificarea bugetului de stat, în scurt timp Executivul va anunţa care sunt cele mai importante modificări. Vor fi aprobate mai multe proiecte, dar cel mai important este cel ce vizează bugetul. În septembrie deja ne vom apuca de lucru în sesiune ordinară”, a declarat Igor Grosu.

Preşedintele Parlamentului a menţionat că prioritatea guvernării este acum depăşirea crizei energetice cu care se confruntă Republica Moldova, iar Parlamentul va vota toate proiectele Guvernului ce vin să sprijine cetăţenii în perioada rece a anului. Concomitent cu problemele de ordin energetic şi social, PAS îşi va onora promisiunile electorale privind lupta cu corupţia şi reformarea justiţiei, spune liderul partidului de guvernare.

Potrivit legii, Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an, dar se poate întruni în sesiune extraordinară la cererea preşedintelui Republicii Moldova, a preşedintelui Parlamentului sau a 1/3 din numărul deputaţilor.

Comentarii