Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Politic

23 Iun. 2022 / 23:34

Preşedintele României: „Moldovenii se vor simţi parte din acest mare proiect, care este Uniunea Europeană”

Preşedintele României, Klaus Iohannis, consideră că acordarea Republicii Moldova şi Ucrainei a statutului de ţară candidat la aderare la UE a schimbat paradigma lărgirii UE, iar politica de extindere a primit un nou impuls. În cadrul unei conferinţe de presă, şeful statului român a mai spus că România va fi alături de ţara noastră, iar moldovenii se vor simţi parte din acest mare proiect care este Uniunea Europeană.

„Cred că Ucraina, Moldova şi Georgia, la rândul lor, au primit un nou impuls şi sunt convins că toată lumea se va pune serios pe treabă pentru a pune în practică reformele, procedurile şi proiectele, care sunt necesare pentru a face următorul pas. . Îmi doresc ca acest drum să fie unul bun, rapid şi încununat de succes”, a specificat Iohannis.  

Preşedintele României s-a arătat convins că de acum încolo, pe lângă România, se vor implica şi alte state în susţinerea Republicii Moldova pe această cale.

„Dorim să ne implicăm cu toţii mai mult în Republica Moldova pentru ai ajuta pe oamenii, pentru a ajuta instituţiile statului. Noi, din România, suntem implicaţi de multă vreme, dar acum chiar sunt convins că şi alţii se vor implica din ce în ce mai mult. Moldovenii se vor simţi parte din acest mare proiect care este Uniunea Europeană”, a comunicat şeful statului român.

Republica Moldova a obţinut un statut de ţară candidat la aderare la Uniunea Europeană. Decizia a fost luată în unanimitate de ţările membre ale UE în cadrul summitul Consiliului European, care se desfăşoară la Bruxelles. Preşedinta ţării Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavriliţa şi preşedintele Parlamentului Igor Grosu au salutat această decizie, menţionând că este una istorică.

 


 

Comentarii