Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Carolina Străjescu

Ştiri / Politic

05 Aug. 2022 / 18:20

Pavel Postica: Zece preşedinţi de partide, bănuiţi că ar fi utilizat banii în alte scopuri decât cele declarate

Zece preşedinţi de partide politice sunt bănuiţi că au utilizat resursele financiare, în alte scopuri, decât cel de implicare a tinerilor şi femeilor în viaţa politică. Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele CEC, Pavel Postica, transmite Moldova 1.

Potrivit lui Postică, autorităţile electorale au iniţiat sancţiuni contravenţionale pentru partide, iar din cei 10 preşedinţi doar doi au dat curs citaţiei CEC de a prezenta explicaţii. Nu s-a precizat despre ce formaţiuni politice ar fi vorba şi ce sancţiuni riscă acestea.

„Avem dubii rezonabile că au utilizat contrar destinaţiei sursele financiare oferite din bugetul de stat, cu destinaţia specială a implicării şi promovării participării tinerilor şi femeilor în viaţa politică. Din 10 preşedinţi de partide bărbaţi, doi au venit motiva, opt - nu au motivat de ce nu au reacţionat la citaţia Comisiei. Din zece trezorieri 9 sunt femei, unul bărbat, care a motivat şi explicat absenţa şi a solicitat amânarea şedinţei şi contramandarea acesteia pentru o altă dată. Din cele nouă femei, şapte s-au prezentat, pe când două nu au dat curs solicitării CEC", a declarat Pavel Postică.

Comentarii