Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Politic

06 Aug. 2022 / 12:10

Prim-ministra a precizat de ce nu merge la Moscova să negocieze un preţ mai mic la gazele naturale

Condiţiile Federaţiei Ruse pentru oferirea unui preţ mai mic la gazele naturale sunt mai mult de ordin politic, decât economic – consideră vicepreşedintele Parlamentului Mihai Popşoi. El a precizat pe pagina sa de facebook că pentru a obţine gaz mai ieftin de la Gazprom, Republica Moldova trebuie să susţină războiul Rusiei împotriva Ucrainei, relatează Radio Moldova.

La rândul său, premierul Natalia Gavriliţa a precizat de ce nu merge la Moscova să negocieze un preţ mai mic la gazele naturale, aşa cum sugerează reprezentanţii opoziţiei. 

„Dacă nu am mers însemnă că că ştiam că nu există deschidere sau nu vom obţine rezultatul dorit. În plus, trebuie să meragă persoana care cunoaşte cel mai bine domeniul, care este responsabil de domeniu, capabil să obţină cele mai bune rezultate comerciale într-o negociere profesionistă. Vedem că obţin condiţii mai bune cei care permit utilizarea reţelei de dtransport sau au o anumită abordare politică şi geopolitică. Avem regiunea transnistreană, avem un anumit proces de negociere care nu poate fi unul grăbit, care trebuie să fie unul calm, separat de gazele naturale sau alte discuţii”, a spus Natalia Gavriliţa.

Amintim, contractul cu Gazprom a fost semnat pe data de 29 octombrie anul 2021, pe un termen de 5 ani. Din partea Republicii Moldova, negocierile au fost purtate de viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale Andrei Spînu, şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Moldovagaz Vadim Ceban.

Comentarii