Ştiri

Sursa imaginii: parlament.md

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Politic

01 Iul. 2022 / 12:45

Raportul ANI 2021: Au fost examinate peste 1300 de incidente de integritate

Raportul de activitate pentru anul 2021 a Autorităţii Naţionale de Integritate a fost prezentat Parlamentului. Informaţia a fost raportată de preşedintele interimar al ANI, Lilian Chişca.

În aceeaşi perioadă, ANI a examinat 1 341 de petiţii privind incidente de integritate, 4 488 de declaraţii de avere şi interese personale, 267 de declaraţii privind conflicte de interese reale, 547 de solicitări de certificate de integritate şi 127 de sesizări din oficiu, depuse de Preşedintele ANI şi inspectori.
 
Totodată, în contextul regimului juridic al averii şi intereselor personale, stabilirea diferenţei substanţiale dintre veniturile obţinute şi cheltuielile şi averea dobândită, dar şi cheltuielile făcute, ANI a înaintat în instanţa de judecată 16 cereri de dispunere a confiscării averii. În prezent, acestea sunt la etapa de examinare. De asemenea, au fost înaintate 27 de sesizări în adresa organelor de drept competente. 
 
Potrivit legislaţiei, anual, reprezentanţii prezintă în plenul Parlamentului raportul de activitate a instituţiei pentru anul precedent.

Comentarii