Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Politic

27 Iun. 2022 / 14:56

Reacţia MAEIE, la declaraţiile reprezentanţilor Moscovei: „Integrarea europeană va consolida suveranitatea Republicii Moldova”

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) a venit cu o reacţie după ce a remarcat interesul mai multor oficiali din Federaţia Rusă de a se expune pe marginea evoluţiilor din Republica Moldova.

Într-un comunicat al Ministerului se arată că integrarea europeană a ţării noastre este susţinută de majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova, culminând în aceste zile cu acordarea statutului de stat candidat pentru aderare la UE.

„Toate ţările care au trecut prin procesul de aderare la UE au devenit mai stabile şi reziliente, atât în plan politic, cât şi economic. Astfel, pe lângă toate avantajele deja cunoscute în societate, integrarea europeană va consolida suveranitatea Republicii Moldova, instituţiile de drept şi democraţia noastră, iar statutul de stat candidat va îmbunătăţi procesele de reformă şi dezvoltare europeană având o direcţie şi o destinaţe clară – aderarea la Uniunea Europeană”, se mai arată în comunicatul MAEIE.

Modernizarea ţării la standardele UE, crearea condiţiilor mai bune de trai, garantarea drepturilor şi libertăţilor, sunt obiectivele principale pentru a întări coeziunea socială a cetăţenilor indiferent de apartenenţa etnică şi convingerile politice.

„Dialogul moldo-român se dezvoltă în baza parteneriatului strategic pentru integrare europeană a Republicii Moldova. Este bine ştiut că Romania a fost primul stat care a recunoscut independenţa Republicii Moldova, devenind în prezent principalul partener comercial al ţării noastre şi un susţinător activ al proceselor de transformare europeană a ţării noastre. Această relaţie matură şi de încredere reciprocă între două state suverane şi cu multe obiective comune este un exemplu în dialogul bilateral”, se mai arată în comunicat.

MAEIE afirmă că susţine efortul comun al comunităţii internaţionale de restabilire a păcii în regiune şi face apel la „abţinerea de la declaraţii care nu contribuie decât la escaladarea situaţiei”.

 

 

Comentarii