Ştiri

Sursa imaginii: multimedia.parlament.md

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Politic

22 Sep. 2022 / 15:38

Securitatea informaţională a Republicii Moldova, discutată de şeful Legislativului, Igor Grosu, cu experţii Comisiei de la Veneţia

Subiectul securităţii informaţionale a fost discutat de şeful Legislativului, Igor Grosu în cadrul întrevederii cu membrii delegaţiei Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia), care se află în aceste zile în vizită la Chişinău. Discuţiile au vizat modificările la Codul serviciilor media audiovizuale.

Preşedintele Parlamentului a menţionat că modificările legislative au fost îndreptate inclusiv împotriva propagandei militariste agresive, pentru a proteja spaţiul audiovizual naţional şi a asigura securitatea informaţională a cetăţenilor.

„În situaţia în care se află Republica Moldova în prezent – cu un război al Federaţiei Ruse în Ucraina; cu peste jumătate de milion de cetăţeni ucraineni care au traversat ţara noastră, de datoria noastră a fost de a interveni legislativ pentru a opri propaganda. Nu pot fi difuzate programele audiovizuale care, indiferent de provenienţa lor, justifică războaiele de agresiune, neagă crimele de război şi crimele împotriva umanităţii sau incită la ură”, a afirmat şeful Legislativului.

Igor Grosu a subliniat că autorităţile au misiunea de a asigura în continuare un spaţiu informaţional obiectiv, pentru ca cetăţenii să poată să analizeze lucrurile pornite de la informaţii obiective, nu de la propagandă şi surse false.

Comentarii