Ştiri

Sursa imaginii: osce.md

Postat de: Eliza Mihalache

Ştiri / Politic

30 Sep. 2022 / 14:35

Şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, îşi încheie mandatul de patru ani

Şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Dr. Claus Neukirch, îşi încheie mandatul de şef de Misiune şi mediator OSCE în procesul de reglementare transnistreană. Potrivit oficialului, menţinerea păcii şi stabilităţii pe ambele maluri ale Nistrului este ceea contează în zilele, săptămânile şi lunile următoare.

„Menţinerea păcii şi stabilităţii pe ambele maluri ale Nistrului este ceea ce va conta în zilele, săptămânile şi lunile următoare şi sunt încrezător că Misiunea va continua să ofere contribuţia sa remarcabilă la acest proces. Îi doresc succesorului meu, părţilor şi oamenilor de pe ambele maluri ale râului Nistru tot succesul posibil în cele mai importante eforturi din aceste vremuri: Menţinerea păcii şi stabilităţii”, a spus Neukirch.

Principala prioritate a Misiunii OSCE în Moldova este de a contribui la realizarea unei soluţionări politice durabile şi cuprinzătoare a conflictului transnistrean, bazată pe integritatea teritorială şi suveranitatea Republicii Moldova în cadrul graniţelor sale recunoscute la nivel internaţional, cu statut special pentru Transnistria.

Mandatul Misiunii OSCE în Moldova este aprobat şi reînnoit în fiecare an de toate cele 57 de state participante la OSCE, inclusiv Republica Moldova.

Comentarii