Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Politic

24 Iun. 2022 / 09:40

Vasile Puşcaş: „Parcursul european presupune responsabilizarea clasei politice”

Statutul de ţară candidată la Uniunea Europeană (UE) oferă o serie de oportunităţi economice şi financiare, potrivit fostului negociatorul-şef al României din perioada în care aceasta era ţară candidat, Vasile Puşcaş. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Radio Moldova, Vasile Puşcaş, a mai atras atenţia că parcursul european presupune şi responsabilizarea clasei politice şi un angajament serios pentru implementarea reformelor, relatează Moldova 1.

Procesul de integrare europeană este o muncă dedicată interesului oamenilor, susţine fostul negociator-şef al României cu UE, Vasile Puşcaş, care precizează că pentru atingerea acestui obiectiv, întreaga clasă politică trebuie să depună eforturi. 

„Cel mai important este să existe permanent un dialog al tuturor partidelor şi a celor de la guvernare şi a celor din opoziţie pentru ca să meargă împreună spre susţinerea angajamentelor şi traseelor pe care le va negocia Republica Moldova”, afirmă Vasile Puşcaş. 

Primirea statutului de candidat şi demararea negocierilor de aderare, deschide o serie de oportunităţi şi acces la finanţări care îi vor permite Republicii Moldova să se apropie de standardele de viaţă europeană chiar şi înainte de aderarea propriu-zisă la UE. 

„Fondurile de preaderare sunt substanţiale şi dacă ele sunt duse pe traseul investiţiilor pentru procesul de dezvoltare, atunci pot să aducă şi pentru cetăţeanul de rând avantajele creşterii nivelului de trai şi nu în ultimul rând şansa de a intra în fluxul acesta al pieţei interne”, a mai adăugat Vasile Puşcaş.

O credibilitate fără fisuri a Republicii Moldova ar ajuta ţara noastră în parcursul european, dar procesul trebuie să înceapă cu elaborarea Strategiei detaliate, precum şi crearea unei echipe dedicate de experţi, a mai punctat fostul negociator-şef al României pentru UE, Vasile Puşcaş. 

 

 

Comentarii