Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Politic

27 Iun. 2022 / 17:53

Volodimir Zelenski, după întrevederea cu Maia Sandu: „Solidaritatea dumneavoastră cu ţara şi poporul nostru este foarte importantă”

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi, la Kiev, cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Un video de la întrevederea celor doi lideri a fost publicat pe contul de Telegram a lui Zelenski, informează Moldova 1.

În cadrul întrevederii cei doi lideri au făcut un schimb de opinii referitor la situaţia din Ucraina, dar şi securitatea din regiune. „Avem nu doar o graniţă comună cu Republica Moldova, ci şi valori şi aspiraţii. Solidaritatea dumneavoastră cu ţara şi poporul nostru este foarte importantă”, se arată în mesajul postat de preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. 

Şefa statului a vizitat până acum oraşele Bucea şi Irpin, care au fost eliberate la sfârşitul lunii martie de sub ocupaţie rusă. 

„Vom continua să susţinem refugiaţii ucraineni adăpostiţi în Moldova. Vom consolida capacitatea de transport şi de tranzit pe teritoriul moldovenesc pentru a organiza coridoare de transport de mărfuri dinspre şi înspre Ucraina. Este obligaţia noastră morală, de vecini şi de prieteni să-i ajutăm”, a declarat Maia Sandu.

Şefa statului a mai spus că a fost agreat, de asemenea, în cadrul discuţiei cu Zelenski, că ţările noastre vor colabora în domeniul economic şi energetic, precum şi pe calea de aderare la Uniunea Europeană.

„Cetăţenii ţărilor noastre merită să aibă o viaţă paşnică şi prosperă, în familia europeană, iar noi suntem datori să le oferim oamenilor un asemenea viitor”, a conchis preşedinta.

Comentarii