Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Radio Moldova Promo

22 Sep. 2023 / 16:10

„Acasă şi în lume”: (R)evoluţia tablourilor, cu actorii Teatrului Naţional Bucureşti

Reuniunea Teatrelor Naţionale Româneşti, care a început la Chişinău pe 14 septembrie, se apropie de sfârşitul ei, dar vineri şi sâmbătă continuă să adune lume interesată de arta teatrală şi de poveştile reale, pe care le spun actorii de la Teatrul Naţional Bucureşti în scuarul teatrului „M.Eminescu”.

Vorbim aici despre expoziţia de fotografie şi multimedia în aer liber: „(R)evoluţia tablourilor“ dedicată restaurării picturilor împuşcate în timpul revoluţiei de la 1989 prezentate public de vocile actorilor de la TNB: Ion Caramitru, Amalia Ciolan, Lari Georgescu, Emilia Popescu, Daniel Badale, Cosmina Olariu, Ileana Olteanu ş.a.

Actorii, în  11 clipuri video, spun istoria tablourilor împuţcate frontal, în rafale,  care au urmat un lung şi amplu proces de restaurare. 

Fiind faţă în faţă cu picturile restaurate îi putem vedea pe actori povestind şi transmiţând încărcătura pieselor de artă, astfel rememorând tragicele evenimente de acum 30 de ani.

Larisa Verdeş a discutat cu autorul acestei pinacoteci în aer liber Florin Ghioca, dialogul îl puteţi audia în cadrul emisiunii „Acasă şi în lume”, de la Radio Moldova, din 23 septembrie, ora 11:10.

Comentarii