Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Radio Moldova Promo

23 Noi. 2022 / 17:38

Ambasadorul Rusiei, convocat la MAEIE în legătură cu bombardarea infrastructurii energetice ucrainene

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Nicu Popescu, a solictat convocarea de urgenţă a ambasadorului federaţiei Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasneţov, potrivit unui comunicat al MAEIE.

„Astăzi, când avem întreruperi masive de energie electrică în toată ţara, inclusiv în capitala Chişinău, ministrul de externe Nicu Popescu a solicitat de urgenţă să fie convocat la MAEIE, ambasadorul rus în Republica Moldova, pentru a-i exprima protestul dur al ţării noastre în legătură cu bombardarea ţintelor din infrastructură civilă ucraineană ceea ce a creat penurie de electricitate”, se arată în comunicatul MAEIE.

MAEIE a transmis instrucţiuni urgente şefilor misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova acreditate peste hotare pentru a informa partenerii despre impactul major al acestei situaţii.

Diplomaţia de la Chişinău punctează că Republica Moldova rămâne de partea lumii libere şi acest război trebuie oprit cât mai repede.

În după amiaza zilei de astăzi majoritatea localităţilor din Republica Moldova preţ de câteva ore au fost deconectate de la energia electrică din cauza bombardamentelor ruseşti asupra infraructurii civile din Ucraina.

Autorităţile Republicii Moldova condamnă acţiunile militare ale Rusiei în Ucraina şi se declar solidare cu Ucraina. 

Comentarii