Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Radio Moldova Promo

03 Oct. 2022 / 11:11

„Cărţi sonore”: Ascultă romanul Tatianei Ţîbuleac, „Grădina de sticlă”, în lectura Ludmilei Alexei

Radio Moldova îţi oferă ocazia unică de a asculta lecturi ale operelor alese semnate de autori cu renume la nivel naţional, dar şi internaţional. De această dată vă propunem spre audiţie romanul Tatianei Ţîbuleac „Grădina de sticlă”, câştigător Premiului Uniunii Europene pentru Literatură din partea României.

Romanul este scris din perspectiva unei fetiţe adoptate de o rusoaică din Chişinău, o sticlăreasă care munceşte mult, îngrozitor de mult. Fetiţa va primi numele Lastocika (care în traducere înseamnă rândunică) şi va trebui să înveţe să danseze în acest dans ciudat şi greu al vieţii, târâind cu sine traume şi frici care îi mănâncă sufletul. Lastocika nu are parte de o viaţă uşoară, trebuie să muncească mult, se chinuie să înveţe limba rusă, apoi este nevoită să înveţe limba română, luptă din greu să devină medic şi este urmărită constant de teama de a rămâne singură şi neiubită. Adolescenţa ei este marcată de schimbări politice, noua faţă a Chişinăului, iubiri neîmplinite şi traume dureroase, iar în perioada maturităţii se confruntă cu suferinţe sfâşietoare, singura ei bucurie fiind faptul că reuşeşte să îşi împlinească cel mai arzător vis şi anume să devină medic.

Ascultă romanul în lectura jurnalistei Ludmila Alexei . Înregistrarea datează din anul 2020.

În fiecare zi, de luni până vineri şi în zilele de duminică, cu începere de la ora 19:45 sau în reluare de la 23:35, ascultă emisiunea „Cărţi sonore”.

Comentarii