Ştiri

Sursa imaginii: trm.md

Postat de: Alina Zlatov

Ştiri / Radio Moldova Promo

05 Aug. 2022 / 14:36

Natalia Gavriliţa anunţă că salariile în sectorul public vor creşte

Angajaţii din sectorul public cu salarii mici vor primi un ajutor salarial unic în valoare de 3.000 de lei, iar alocaţiile pentru îngrijirea copiilor vor creşte până la o mie de lei. Acestea sunt câteva dintre măsurile extraordinare care vor fi implementate de Executiv începând cu luna septembrie, pentru a ajuta cetăţenii să facă faţă scumpirilor din ultima perioadă, a precizat prim-ministra Natalia Gavriliţa la o „Ediţie Specială” de la Radio Moldova.

„În primul rând, vom veni şi cu anumite creşteri de salarii în sectorul public, dar vom veni şi cu ajutor salarial unic. Este vorba de o sumă de 3.000 de lei ajutor unic în sectorul public pentru cei care au salarii mai mici de 15.000 de lei. Vom acorda 1.500 de lei pentru cei care au pensii mai mici de 5.000 de lei. Vom creşte alocaţia până la 1.000 de lei pe lună. Vom veni şi în ajutorul antreprenorilor cu compensarea creşterii ratelor de dobândă. Creşterile salariale vor fi cu circa 6% în sectorul public”, s spus Natalia Gavriliţa.

Pentru implementarea acestor măsuri urmează să fie efectuate rectificări la legea bugetului pentru anul 2022. În acest context, şeful Legislativului, Igor Grosu a declarat ieri în cadrul unei emisiuni televizate că la sfârşitul lunii august, parlamentarii se vor întruni în şedinţă extraordinară pentru a aproba rectificarea bugetului de stat.

Amintim că ultima rectificare a fost aprobată în lectură finală de Parlament la începutul lunii mai.Atunci, modificarea a fost necesară pentru atenuarea impactului negativ al crizei energetice şi crizei refugiaţilor asupra populaţiei, instituţiilor publice şi agenţilor economici.

Comentarii