Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Golban Ionela

Ştiri / Radio Moldova Promo

21 Aug. 2023 / 11:54

Infarctul miocardic, recomandări de la cardiologul Eugenia Dascalov

Infarctul miocardic reprezintă o urgenţă medicală, care are ca substrat blocarea unei artere de la nivelul inimii, cel mai frecvent de către un cheag de sânge. Oprirea bruscă a fluxului arterial la nivelul muşchiului inimii, duce la distrugerea acestuia şi poate determina decesul pacientului.

Despre identificarea, prevenirea şi tratamentul un infarct miocardic, dar şi importanţa informării oamenilor cu privire la bolile cardiovasculare ne vorbeşte Eugenia Dascalov, medic cardiolog în Unitatea de Primiri Urgente la Institutul de Cardiologie, invitata jurnalistei Galina Alkaz în cadrul emisiunii „Sănătate pentru toţi”, de la Radio Moldova.

Semnalele de alarma pentru un infarct miocardic acut sunt: durerea precordială (zona anterioară a toracelui) profundă, care durează peste 30 de minute si iradiază spre braţul stâng, epigastru (zona stomacului), maxilar şi gât, braţe şi mai rar în spate. Durere poate fi însoţită de anxietate, lipsa de aer, transpiraţii, paloare, palpitaţii, greaţă sau vărsături.

În atare situaţii apelaţi la serviciul de asistenţă medicală urgentă 112.

Comentarii