Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Radio Moldova Promo

23 Iun. 2022 / 19:07

Iohannis: Oferirea statutului de ţară candidată este o garanţie că procesul de eurointegrare va avea loc (AUDIO)

Oferirea statutului de ţară candidată la aderare pentru Republica Moldova este o garanţie că procesul de eurointegrare va avea loc, a declarat de la Bruxelles, preşedintele României, Klaus Iohannis. Pentru a accede în Uniunea Europeană, ţările candidate vor trebui să realizeze recomandările şi reformele aşteptate, a precizat oficialul, informează Radio Moldova.

„Cred că această acceptare rapidă a Moldovei şi Ucrainei nu poate decât să dea speranţe oamenilor din balcanii de vest, care vor beneficia şi ei de un tratament pozitiv cu o accelerare a procedurilor. Din discuţiile de astăzi, mulţi lideri văd lucrurile tot aşa. Este nevoie şi de statul membru care doreşte să se integreze să urmeze paşii care sunt recomandaţi să facă reformele care sunt aşteptate”, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis. 

În cadrul reuniunii Consiliul European din 23 şi 24 iunie, de la Bruxelles,  liderii celor 27 de state membre ale UE discută cererile de aderare la Uniunea Europeană ale Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei. Ultimele informaţii lansate de unii lideri europeni, arată că există mari şanse ca R. Moldova şi Ucraina să primească statutul de candidat, anunţă presa europeană.
 

Comentarii