Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Rusica Viorica

Ştiri / Radio Moldova Promo

06 Aug. 2022 / 12:36

Marcel Spătari declară că în perioada rece a anului vor fi acordate „compensaţii semnificative pentru toţi”

Autorităţile vor acorda compensaţii semnificative în sezonul rece al anului pentru consumatorii casnici, a anunţat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Marcel Spatari, în cadrul emisiunii Rezoomat de la Realitatea TV. Oficialul a precizat că cetăţenii vor trebui să completeze un formular online în care vor prezenta inclusiv, veniturile financiare, astfel încât autorităţile să poată stabili în care din cele 4 categorii de vulnerabilitate vor fi incluşi, relatează Radio Moldova.

„Compensaţiile vor fi oferite în factură cu scopul de a menţine un nivel comparabil cu preţul de anul trecut.  Diferenţe între compensaţiile acordate categoriilor nu vor fi foarte mari. Chiar şi cei care vor fi în categoria de vulnerabilitate medie vor primi o compensaţie consistentă. Deci, nu vorbim dediferenţe de 10, 20 sau 30, 40 la sută. Paşii între categorii nu vor fi foarte mari. Vor fi compensaţii semnificative pentru toţi”, a declarat Marcel Spatari.

Oficialul a dat asigurări că procedura este una simplă, iar pensionarii şi alte categorii care nu se vor putea înregistra online, vor fi ajutaţi de asistenţii sociali şi instituţiile abilitate. Ministrul precizat că în cazul în care vor fi prezentate date eronate de către cetăţeni, Guvernul va lua în calcul venitul oficial. Iar cei care din diverse motive nu se vor înregistra, vor fi clasaţi într-o categorie inferioară, ţinându-se cont de profilul mediu al familiilor din localitatea respectivă. 

Potrivit lui Marcel Spatari, ministerul Finanţelor va trebui să identifice în acest sens 5 miliarde de lei. 
 

Comentarii