Ştiri

Sursa imaginii: mfa.gov.ge

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Radio Moldova Promo

23 Noi. 2022 / 21:00

Ministrul de externe al Georgiei întreprinde o vizită la Chişinău

Ministrului afacerilor externe al Georgiei, Ilia Darchiashvili, întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova, anunţă MAEIE.

Demnitarul georgian va fi primit de viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Nicu Popescu şi va avea întrevederi cu preşedinta Maia Sandu, preşedintele Parlamentului Igor Grosu şi cu prim-ministrul Natalia Gavriliţa.

„Discuţiile şefilor celor două diplomaţii vor viza modalităţile de fortificare a cooperării cu Georgia, agenda de integrare europeană, implementarea de proiecte bilaterale comune în beneficiul cetăţenilor noştri, precum şi evoluţia situaţia de securitate din regiune în contextul războiului nejustificat al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei”, se arată în comunicatul MAEIE.

Nicu Popescu şi Ilia Darchiashvili vor susţine o conferinţă de presă comună.

Amintim că vizita ministrului georgian de externe vine la o lună după vizitarea Republicii Moldova de către preşedintele Georgiei Salome Zourabişvili.

La Chişinău preşedinta Georgiei a declarat că aspiraţia comună a Georgiei, Republicii Moldova şi Ucrainei este aderarea la Uniunea Europeană.

Republica Moldova a stabilit relaţii diplomatice cu Georgia în iunie 1992 şi are semnate 30 de acorduri de cooperare bilaterală în diverse domenii.

Comentarii