Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Bogdan Nigai

Ştiri / Radio Moldova Promo

08 Sep. 2023 / 19:55

„Popas Turistic”: A fost lansat Ghidul de turism - promotorul localităţii tale

A fost lansat Ghidul de turism – promotorul localităţii tale. Îndrumarul este dedicat atât ghizilor de turism, cât şi turiştilor, călătorilor şi ghizilor voluntari. Detalii despre aspectele reflectate în noua ediţie editorială, aflaţi duminică la emisiunea „Popas Turistic”, de la autoarea Mariana Iurcu, specialist în domeniul turismului.

Ajungem virtual în nordul Republicii Moldova, în satul Poiana, din raionul Şoldăneşti. Acolo, de vreo 200 de ani, zic localnicii, izvorăşte apa din stâncă, formând o cascadă de toată frumuseţea. Cascada din satul Poiana adună turişti pe parcursul întregului an, întrucât este verde în orice anotimp, datorită muşchilor şi lichenilor formaţi acolo. Despre istoria locului  va povesti jurnalista de mediu Lucia Tăut.

Vom merge pe urmele boierilor şi vom descoperi şi istoria unui beci boieresc de pe traseul forestier Poiana-Socola. Despre moşia boierului Petrache Catargiu ne va povesti Vasile Bumbac, activist civic local, ghid de turism. 

Şi tot în raionul Şoldăneşti vom face un popas duhovnicesc la biserica din satul Alcedar – o ctitorie din secolul XIX a boierului Grigore Fotescu. Ne va ghida radiofonic Vasile Bumbac, autorul cărţii „Bisericile din satul Alcedar”.
În cadrul rubricii „Notiţe de Călătorie” – bucătarul Oleg Echim, ne va povesti despre turismul gastronomic la nivel internaţional şi experienţele culinare de care a avut parte în străinătate.

Emisiunea „Popas Turistic”, realizată de jurnalista Daniela Gherman, va fi difuzată duminică, 10 septembrie, ora 10:30.

Comentarii