Ştiri

Sursa imaginii:

Postat de: Cornelia Stefoglu

Ştiri / Radio Moldova Promo

04 Iul. 2022 / 11:42

Un gheţar din Alpi s-a prăbuşit. Printre persoanele afectate nu sunt cetăţeni români

UPDATE: 12:42 Ministerul Afacerilor Externe al României precizează, luni, că printre persoanele afectate după prăbuşirea gheţarului din Alpi nu au fost identificaţi cetăţeni români. Imediat după incident, la nivelul Ambasadei a fost constituită o celulă de criză, potrivit sursei citate.

UPDATE: 09:32 Şase oameni au murit, nouă sunt răniţi şi 16 sunt daţi dispăruţi în Italia, după ce un gheţar din Alpi s-a prăbuşit. Printre cei dispăruţi sunt şi cetăţeni români. Uriaşul bloc de gheaţă s-a rupt din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă, potrivit digi24.ro

Bilanţul provizoriu al victimelor a fost anunţat de agenţia ANSA, care îl citează pe Gianpaolo Bottacin, consilier regional pentru protecţie civilă din Veneto. „Situaţia evoluează şi este greu să spui cu certitudine ce ce s-a întâmplat”, a spus el.

Patru dintre cele şase victime au fost identificate. Este vorba despre trei cetăţeni italieni şi un ceh. Un bărbat şi o femeie sunt încă neidentificaţi.

Printre cei dispăruţi se află italieni, germani şi cehi şi români, potrivit sursei citate.

Cadavrele recuperate până acum au fost duse la un punct amenajat pe patinoarul oraşului, unde va avea loc dimineaţa recunoaşterea lor de către rude. La locul tragediei au ajuns o parte dintre rudele victimelor şi celor daţi dispăruţi.

Avalanşa este „un dezastru de neimaginat, un carnagiu, ne va fi greu să identificăm exact identitatea victimelor pentru că trupurile au fost dezmembrate” de curgerea gheţii şi a pietrelor, au spus anchetatorii pentru ANSA. Printre victime ar fi şi ghizi.

Cinci elicoptere şi mai multe echipe cu câini de salvare au fost trimise în zonă să caute persoanele prinse sub zăpadă, bucăţi de gheaţă şi pietre. Aseară, operaţiunile au fost suspendate, deoarece există pericolul ca şi alte bucăţi din gheţar să se desprindă. Ieri, în zona în care s-a produs tragedia, temperaturile au urcat până la 10 grade Celsius.

Uriaşul bloc de gheaţă s-a rupt din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă.

Comentarii